top of page

Medische pedicure

Pijnlijke voeten, vermoeide voeten, zweetvoeten ,kloven... zijn problemen waarvoor een basis voetverzorging zeker als geroepen komt.

pedicure: is een behandeling van 30 min

Kleine letsels: zijn medische behandelingen die bijkomen en minder dan 15min duren na een gewone pedicure

Grote letsels: zijn medische behandelingen die bijkomen meer dan 15min duren na een gewone pedicure

De volgende behandelingen kan ik je aanbieden:

-Desinfecteren van voeten en inspectie.

-Nagels en nagelwallen verzorgen.

-Overtollige eelt en likdoorns verwijderen.

-Behandelen van huidproblemen zoals zweetvoeten, kloven, wratten, schimmel tussen tenen enz.

-korte voetmassage als afsluiter.

-Bij pathologische eelt (heel dikke eelt), verzameling van eeltpitten, harde likdoorns, wratten, meerdere ingegroeide nagels, dikke kalknagels en het aanbrengen van medisch verband vraag ik een supplement letsels en een supplement verband aanbrengen.

-B-span en Ring van ross-fraser voor tunnelnagels of ingegroeide nagels.

-Zachte siliconen orthese op maat gemaakt voor druk, corrigerende pijnontlasting.

-Nagelprothese of nagelreparatie: is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel wordt vervangen deze kunstnagel bevat anti-mycose werkstoffen, die beschermen tegen schimmel, dit laatste is niet onbelangrijk daar teennagels door de schoenen van de lucht worden afgesloten en een ideaal klimaat voor schimmel vormen.

Deze techniek kan worden ingezet voor verschillende doelen:

-Begeleiding van een groeistoornis/correctie van vervormde nagels

- Behandelen van een ingroeiende nagel

- Beschermlaag voor beschadigde of versplinterde nagels

- Vervanging van (gedeeltelijk) ontbrekende nagels

- Na het verwijderen van de losse en beschadigde delen van een nagel door aantasting van schimmel, ter bescherming van de teentop tegen gevoeligheid of om esthetische redenen

- Versterking van zwakke nagels

- Nagelverlenging

- Verfraaiing van een nagel

- Bij lichte schimmelnagel voor het aanbrengen van nagellak of sopolisch

-Lakken van nagels alleen  sopolisch (gellak) word alleen gedaan na het nemen van een voet of manicure behandeling

-Manicure deze houd in: knippen van nagels en verzorgen nagelwallen. 

-Paraffine behandeling, deze behandeling geeft een diepe inwerking in de huid en geeft een tevens een verlichting van pijn bij gewrichtsklachten, reuma, artrose, pijnlijke kloven.

verzacht schrale voeten, opperhuid ,nagelriemen en stimuleert de doorbloeding.


-Diabeticus:

Voetverzorging voor diabetespatienten en mensen die bloedverdunners nemen, is enorm belangrijk dat dit met de grootste zorg gebeurt.

Deze voeten zijn extra kwetsbaar, omdat de bloedsomloop vermindert, dit zorgt voor een vermindert gevoel in de voeten en wondjes die moeilijk genezen.

U mag er zeker van zijn dat ik op een uiterst voorzichtige en milde behandeling uw voeten zal verzorgen.

ik werk uitsluitend met gesteriliseerde instrumenten en kwaliteitsproducten van Gehwol voor een hygiënische behandeling.

CryoPen

Wratten behandeling met CryoPen

Vrijwel iedereen weet wat wratten zijn. Deze ruw aanvoelende knobbeltjes komen vooral voor op de handen en onder de voetzool, maar ook elders op het lichaam bij zowel kinderen als volwassenen.

De nieuwste technologie om wratten effectief te behandelen is met de CryoPen. Met de komst van deze pen kunnen wratten nu snel en succesvol worden verwijderd tot op de millimeter nauwkeurig.

De wrattenbehandeling is ook zeer geschikt voor kinderen. Zij zijn vaak angstig en durven niet naar de huisarts. De pedicure is dan laagdrempelig en bij MPO Paolina wordt extra aandacht besteed om het zo leuk mogelijk te maken.

Alle voordelen van een behandeling met de CryoPen op een rij:

Vrijwel pijnloze behandeling (met name bij kinderen een groot voordeel!)

 Slechts 1 behandeling nodig voor direct resultaat.

 Directe behandeling is mogelijk

 De huid hoeft niet met een pleister afgeplakt te worden.

 Er is zelden sprake van littekenvorming.

 Korte behandelmethode van slechts 20 tot 30 seconden

Wat is cryotherapie

Cryotherapie met de CryoPen is een algemeen erkende methode voor het behandelen van wratten. Door bevriezing vindt weefselbeschadiging plaats, het bevroren huiddeel sterft af en wordt vervangen door nieuwe gezonde huid.

Er is geen nazorg nodig want er ontstaan geen blaren of wonden.

Meestal volstaan 2 tot 3 behandelingen om een succesvol resultaat te bereiken.

Professionele wratbehandeling

Om succesvol wratten te behandelen moet er in de meeste gevallen eerst eelt worden verwijderd.Bij VoetZorg Henriette zal eerst al het overtollige eelt verwijderd worden en vervolgens zal de wrat behandeld worden met de cryopen.

Wilt u meer weten over snel en effectief wratten verwijderen met de CryoPen of wilt u een afspraak maken dan bent u van harte welkom.

Algemene informatie over de CryoPen

Cryotherapie is bevriezing van ongewenst weefsel met vloeibare stikstof. Door de bevriezing vindt weefselbeschadiging plaats. Het ongewenste weefsel sterft vervolgens af en wordt vervangen door gezond weefsel. Met de CryoPen kan het ongewenste weefsel tot op de millimeter nauwkeurig en gecontroleerd behandeld worden. Tijdens de behandeling ondervindt u weinig of geen ongemak. De behandeling duurt niet langer dan enkele seconden.

Wie komt er in aanmerking voor behandeling

De CryoPen is geschikt voor behandeling van ongewenst weefsel, zoals wratten. Of uw huid geschikt is voor behandeling met de CryoPen is per persoon verschillend en wordt uitgebreid bekeken en besproken tijdens het eerste bezoek.

Wie komt er niet in aanmerking voor een behandeling

U komt niet in aanmerking voor een behandeling met de CryoPen indien er sprake is van zwangerschap, een auto-immuunziekte of suikerziekte, ontstekingen in het te behandelen gebied of huidkanker. Tevens komt u niet in aanmerking voor behandeling met de CryoPen indien u niet tegen koude kan of overmatig bent blootgesteld aan de zon.

De CryoPen voorbehandeling kleine kinderen

Voor kleine kinderen kan je minimum 1 ½ uur op voorhand de pijnstillende zalf Elma aanbrengen deze is pijnstillend, bij kinderen met getinte huid minimaal 2 uur , niet langer dan 5 uur op voorhand aanbrengen.

De CryoPen behandeling

Nadat u heeft plaatsgenomen in de behandelstoel zal uw huid gereinigd, gedesinfecteerd en ontvet worden en eventueel van eelt ontdaan worden. Daarna wordt het behandelgebied doorgaans 2 keer bevroren met de CryoPen om alle cellen goed te kunnen behandelen. Sommige cellen worden na de 1ste keer namelijk beschermd door een groeiende ijsmassa. De behandeling duurt niet langer dan enkele seconden. Na een paar seconden kunt u een stekend gevoel ervaren. Tijdens de behandeling dient u goed aan te geven wanneer u pijn voelt. Dit is tevens van belang voor de behandelaar om de dieptewerking te bepalen.

Na de behandeling

Na de behandeling met de CryoPen wordt het behandelgebied direct rood. In de dagen na de behandeling wordt het behandelgebied donkerrood tot zwart. Er kan een korst ontstaan en onderhuids wordt er nieuwe huid aangemaakt. Belangrijk is niet aan de korstjes te krabben om littekenvorming en pigmentvlekken te voorkomen. Na circa 1 tot 2 weken valt de korst er vanzelf af. Na de behandeling is de huid extra gevoelig voor de zon. Bescherm daarom tot 6 weken na de laatste behandeling de huid dagelijks met een zonnebrandcrème met minimaal SPF factor 30.

-Gebruikte technieken:

Nat frees techniek

-hygiëne:

Tijdens mijn activiteiten als medisch pedicure ben ik bewust bezig met hygiëne, zowel voor klant als de voetverzorgster is de hygiëne een zeer belangrijk gegeven.

Daarom is het cruciaal om bepaalde voorschriften qua hygiëne te respecteren.

Ontharing

Voor een glad gelaat oksels rug borst benen enz... plus producten voor na verzorging waar ik gebruik maak van biologische producten.

Ik maak gebruik van wax of hars en epilatie.

De volgende behandelingen kan ik je aanbieden:

-Bijwerken wenkbrauwen

-Epileren wenkbrauwen

-Bovenlip hars

-Bovenlip pincet

-Bovenlip en wenkbrauwen pincet

-Kin hars

-Bovenlip en kin hars

-Wangen

-Gelaat wangen kin en onderkin

-Bovenbenen

-Onderbenen inclusief knie

-Benen volledig

-Bikinilijn sliprand

-bikinilijn volledig

-Oksels

-Onderarm of bovenarm

-Armen

-Onderbenen+bikinilijn sliprand of oksels

-Benen+bikinilijn sliprand of oksels

-Benen+bikinilijn sliprand + oksels

-Rug bovendeel mannen

-Borst bovendeel mannen

-Rug volledig mannen

-Borst volledig mannen

-Rug bovendeel + nek mannen

-hygiëne:

Tijdens mijn activiteiten bij het ontharen ben ik bewust bezig met hygiëne, zowel voor klant als voor mezelf is de hygiëne een zeer belangrijk gegeven.

SPL Permanente ontharing L900

Permanent ontharen betekent dus niet meer scheren, waxen of

​met crèmes aan de slag.

​Overmatige of ongewenste haargroei kan langdurig tot permanent verwijderd worden. Het is snel, veilig en nog steeds betaalbaar en geeft verbluffende resultaten. 

De Yperion L900 is een SPL–toestel of lichtflitstoestel met een constante lichtpulsatie. SPL betekent "Square Pulse Light", Square staat voor "vierkant". Men spreekt hier over “pulse” of lichtflits.

Het flitslicht wordt omgezet in warmte en komt via het pigment in de haarwortel. Deze wordt door de warmte vernietigd en het haar kan op die plaats niet meer terugkomen.​ De behandeling met de Yperion L900 is snel, veilig en zonder complicaties.

Wie komt in aanmerking

-Zowel mannen als vrouwen en dat voor het volledig lichaam en gelaat

-Alle huidtypes die van nature licht tot mediterraans zijn

-Haarkleur van donkerblond tot en met zwart​

​Wie komt niet in aanmerking

-Natuurlijke roodharige en hoogblonde personen met dito lichaamsbeharing

-Personen met pigmentloze, zeer licht blonde of witte beharing

-Personen met een zeer donkere huidskleur (mits het haarpigment enkele tinten donkerder dient te zijn)​

Tips

-2 dagen voor de behandeling de zone scheren

-2 weken voor de behandeling niet meer epileren en/of waxen

-Vermijd de zon of zonnebank en gebruik een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor (tot 10 dagen voor en na)

-Verwijder zelf geen haartjes tussen twee sessies door

Leuk om te weten

-Aantal behandelingen is afhankelijk van de te ontharen plaats, het type huid en kleur van het haar ( 3 tot 6 behandelingen)

-Periode van 4 à 8 weken tussen de behandelingen (rekening houdend met de groeifasen van het haar)

-Door hormoonverandering (zoals puberteit, menopauze, zwangerschap, bepaald medicijn gebruik, hormonale stoornissen zoals hirsutisme) kan nieuwe haargroei ontstaan

-​​een onderhoudsbeurtje na meerdere jaren is niet uitgesloten.

De volgende behandelingen kan ik je aanbieden:

vrouwen

-Gelaat (tussen wenkbrauwen, bovenlip, wangen, kin)

-Handen armen

-Bovenlichaam

-Bikinilijn en benen

Mannen

-Gelaat (tussen wenkbrauwen, snor, 

wangen, baard)

-Handen armen

-Bovenlichaam

-Benen

Tijdens mijn activiteiten bij het ontharen ben ik bewust bezig met hygiëne, zowel voor klant als voor mezelf is de hygiëne een zeer belangrijk gegeven.

bottom of page